Süper Besin Spirulina

Süper Besin Spirulina

Spirulina başta Aztek ve Mayalar olmak üzere tarih boyunca pek çok uygarlık tarafından kullanılmış, gezegenimizin bilinen en eski besin kaynağıdır. Mavi yeşil alg olarak da adlandırılan Spirulina bir tür siyanobakteridir. Klorofil içerir ve yaşamsal enerjiyi fotosentez ile güneşten  elde eder.

 

Spirulina Nedir?

Spirulina çok zengin bir protein kaynağıdır. Bilinen 8 temel amino asiti içerir. Hayvansal protein kaynakları yağ içerirken spirulina neredeyse hiç yağ içermez.

Antioksidanlarca en zengin kaynaktır. E vitamini, kartoneidler (en güçlü antioksidanlardır) , çinko, bakır, magnezyum, B1-B6 vitamini selenyum, feneloik asitler içerir. Bilindiği üzere serbest radikaller hücre fonksiyonları üzerine olumsuz etkide bulunur. Ancak antioksidanlar bu tehditle savaşarak en alt seviyeye indirir. Böylece kalp, aizeimer, kanser, diabet gibi hastalıklara yakalanma riski aşağı çekilir.

 

Spirulina Ne İşe Yarar?

Güçlü bir antimikrobiyaldir. Araştırmalara göre zararlı bakteri ve virüslerin yok edilmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini uyararır, hastalık üreten organizmalarla karşı vücudun savaşçı hücre oluşturmasını destekler.

Mantar enfeksiyonlarını önler. Aspergillus Niger gibi mantar patojenlerini yok eder.

Solunum sistemini güçlendirir. Kronik astım ve alerjik rinit gibi solunum hastalıklarına karşı fayda sağladığı biliniyor.

Kandaki şeker seviyesini ayarlar. Klorofil vücutta mineral emilimini kolaylaştır.

Kilo vermeye yardımcı olur. Yağ yakım kapasitesini artırır,  tokluk hissi verir.

Sağlıklı diş ve diş eti için yararlıdır. Klorofilin diş kaybı ve diş eti kanaması için olumlu etkisi kanıtlanmıştır.

Güçlü kemikler için süt yerine geçebilecek en güçlü alternatiftir. Kalsiyum insan vücudunda kemik ve diş sağlığı için en önemli mineraldir. Spirulina gram bazında sütten çok daha yüksek oranda kalsiyum içerir.

E vitamini ve betakaroten bakımından bilinen en zengin besindir. Buğdaydan 3 kat fazla E vitamini içerir. Havuçtan 25 kat fazla betakaroten içerir. Betakaroten kolestrolü düşürür, tümörleri küçültür, yara iyileşmesini hızlandırır.

Spirulina ıspanaktan 58, dana ciğerinden 28 kat daha fazla demir içerir.

Buğday çimi ve alfalfadan (yabani yonca) çok daha yüksek oranda klorofil içerir.

Vücudun enerji ihtiyacını sağlayan B12 vitamini için en önemli kaynaktır. Dana ciğerinden 4-6 kat daha fazla B12 vitamini içerir.

GLA  (Gamma Linolenic Asit) bakımından yine ilk sıradadır. Kendisine en yakın çuha çiçeği bitkisi yağından(evening primrose oil) 3 kat fazla GLA içerir.

Besin takviyesi hatta başlı başına bir besin kaynağı olması dışında spirulina, cilt sağlığı açısından da çok faydalıdır.

Cildin elastikiyetini artıtır.

Cilt yaşlanmasını geciktirir.

Kırışıklık oluşumunu yavaşlatır.

Zayıf hücre bağlarını güçlendirir.

Dokuları uyararak kesik ve yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.

Ciltte bulunan toksik maddelerin arındırılmasına yardımcı olur.

Ciltteki büyümüş gözenekleri küçültür.

Cildi yatıştırır, besler ve yeniler.

Kan dolaşımını hızlandırır.


Bir önceki içeriğimize https://www.terradogalyasam.com/blog/icerik/aromaterapinin-stres-yonetimindeki-uc-rolu bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Etiketler: Spirulina
Nisan 21, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR