UÇUCU YAĞLARIN FREKANSI

UÇUCU YAĞLARIN FREKANSI

Aromaterapide kullandığımız uçucu yağların etkisini tam olarak anlayabilmek için frekans/titreşim kavramlarını bilmekte fayda var. Her şeyin özü enerjidir. Kütle, enerjinin yoğunlaşmış halidir. Düşünce de enerjidir. Enerji sürekli titreşerek bir salınım oluşturur. Frekans, herhangi iki nokta arasında sabit olan ölçülebilir bir elektrik enerjisi oranıdır.

İnsan bedenini çevreleyen elektromanyetik alana “Aura” denir. Aura evrensel enerji ile beslenir. Auranın üzerinde 7 temel çakra merkezimiz vardır. Çakralar, vücuttaki fiziksel ve zihinsel enerji alanlarının birleştiği merkezlerdir. Olumsuz düşünceler, hastalıklar gibi düşük frekanslar çakraların enerli akışını bloke edebilir. Her çakranın belirli bir frekansı vardır, uçucu yağlar çakraların frekansıyla rezonans oluşturarak dengelenmesine yardım eder.

Robert O. Becker tarafından yazılan The Body Electric adlı kitabında insan sağlığı ve hastalıkların tesbitinde elektrik frekanslarının önemine yer verildi. 1920’de Raymond Rife “frekans jeneratörü”nü geliştirdi; değişik frekanslarla kanser hücreleri ve bazı virüsler üzerinde tahribat yaratmayı başardı. Nikola Tesla'ya göre, vücudumuza dışarıdan etki eden bazı elektromanyetik frekansları ortadan kaldırabilirsek, vücudumuzun hastalığa ve bağışıklık sistemimize karşı direnci güçlenecektir. 1992 yılında Bruce Taino icat ettiği “biyolojik frekans monitörü” ile sağlıklı insanın ve gıdaların frekansını ölçmeyi başardı. 

62-68 Hz sağlıklı insan

> 62 Hz yararlı bakteri frekansı

<62 Hz hücreler mutasyona başlar; pH dengesizliği 59 - 60 Hz hastalık başlar

<59 Hz soğuk algınlığı olan kişi

<58 Hz grip olan kişi

<55 Hz mantarlı kişi (kandida)

<48 Hz hastalık, dokunun parçalanmasına neden olur

<42 Hz kanserli kişi

<22 Hz ölen insan

0 Hz ölü insan


Gıdaların frekansları

0 Hz fast food

5-10 Hz taze sebzeler

12-22 Hz kuru bitkiler

20-27 Hz taze bitkiler

52-320 Hz Uçucu Yağlar (Tainio Teknoloji Enstitüsü)

Evrendeki tüm atomların titreşim hareketi vardır. Her periyodik hareketin Hertz cinsinden ölçülen bir "frekansı" (saniyedeki salınım sayısı) vardır:

1 Hertz = 1Hz = saniyede 1 salınım

1 Kilo Hertz = 1KHz = saniyede 1000 salınım

1 Mega Hertz = 1MHz = 1.000.000 salınım / saniye

Sağlıklı bir vücut tipik olarak 62 ila 78 MHz arasında değişen bir frekansa sahipken, hastalık 58 MHz'de başlar. Uçucu yağların kimyası ve frekansı, insanın optimal sağlığını korumasına yardımcı olma yeteneğine sahiptir.

Japon bilim insanı Prof. Dr. Masaru Emoto, suyun hafızası olduğunu ve duygulardan nasıl etkilendiğini çektiği mikroskobik boyutta fotoğraflarla anlatmıştı. Bedenimizin yüzde yetmişi sudur ve suyun kristalize yapısı bulunduğu ortama, maruz kaldığı etkiye göre farklılaşır.

Araştırmalar, saf uçucu yağların doğal maddeler içinde bilinen en yüksek frekansa sahip olduğunu göstermektedir. (Bitkiler fotosentez yoluyla güneş enerjisini alarak metabolize ederler. Uçucu yağlar bitkilerin kendini dış etkenlere karşı korumalarına yardım eden ikincil metabolizma ürünleridir. Uçucu yağları kullandığımızda bitkilerin fotosentez yaparak elektrik ve kimyasal enerjiye dönüştürdüğü güneş ışığından yararlanmış oluruz.

 

52 Hz fesleğen

78 Hz nane

96 Hz sandal ağacı

98 Hz ardıç

102 Hz melisa

105 Hz papatya

105 Hz mür

118 Hz lavanta

181 Hz ölmez çiçek

191 Hz akgünlük 

320 Hz gül

 

Uçucu yağ molekülleri solunduğunda ya da cilde uygulandığında vücut dokularına özgü frekanslarla rezonansa girerler. Böylece elektromanyetik titreşimlerimizi artırarak şifa verirler.

Koku molekülleri burun yoluyla limbik sistem adı verilen beyin bölgesine ulaşır. Burası aynı zamanda bellek ve duygu durumumun da işlendiği yer olduğundan kokulara verilen tepkiler duygu yoğun olur. 

Uçucu yağlar yağda kolay çözüldükleri için cilde sürüldüğünde (taşıyıcı bir yağda seyreltilerek) yaklaşık 10 dakika içinde kanın konsantrasyonu içine geçerler.

Uçucu yağlar derin psikolojik ve fiziksel etkiler gösterir. Yüksek frekanslardaki uçucu yağlar ve yağ karışımlarının duygusal ve ruhsal düzlem üzerinde etkisi vardır. Daha düşük frekanslı olanlar yapısal ve fiziksel değişiklikler üzerinde bir etki gösterir.

Vücudumuz çevreden diğer frekansları alan bir anten gibidir. Başkalarının düşüncelerine farkında olmasak da tepki veririz. Aynı şey kristallerde olduğu gibi uçucu yağlar için de geçerlidir. Tainio’nun bir deneyine göre olumsuz düşünmek, uçucu yağın frekansını 12 Hz düşürürken, pozitif düşünmek yağın frekansını 10 Hz arttırır. Uçucu yağlarla birlikte niyet/dua etmek uçucu yağın frekansını 15Hz artırır.

Uçucu yağlar niyeti güçlendirir. Niyet ya da dua ederken uçucu yağları olduğu kadar kristallerinizi( özellikle kristal kuvars) de yanı başınızda bulundurabilirsiniz.

"Bu dünyadaki hiçbir şey zamanı gelen bir fikir kadar güçlü değildir "

- Victor Hugo

 


 
Etiketler: Frekans, enerji, uçucu yağlar, titreşim
Kasım 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR