Portakal Çiçeği Yağı

Portakal Çiçeği Yağı

Neroli, Citrus aurantium türü portakal çiçeğinin taç yapraklarının damıtılmasıyla az miktarda elde edilen çok değerli bir yağdır. Yumuşak, tatlı, sıcak bir kokusu vardır. Parfümeride çok sık kullanılır.( tarihte ilk kolonya neroliden yapılmış) Aromaterapide stres azaltıcı, gerilim ve endişe giderici olarak; kozmetikte tüm ciltler için canlandırma, kırışıklık karşıtı ve kılcal damar problemleri için kullanılır.


Bir önceki içeriğimize https://www.terradogalyasam.com/blog/icerik/paracelsus-un-signatur-ogretisi bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Portakal yağı
Nisan 07, 2020
Listeye dön
Çerez Kullanımı