Kokular Duygularımızı Nasıl Etkiler?

Kokular Duygularımızı Nasıl Etkiler?s

Bir gülü kokladığımızda koku molekülleri teneffüs yoluyla burnun içine girer ve 50 milyon kadar koku reseptörüyle etkileşime geçer. Koku reseptörleri koku bilgisini beyindeki limbik sistemde bulunan koku alma merkezine (olfactory bulb) iletir. Limbik sistem içerisinde bulunan hipokampus, amigdala, hipotalamus gibi bölümler hatıralar, duygular ve güdüsel davranışlarımızı yönetir. Bu nedenle koku alma duyusu, hafıza, ruhsal durum, stres ve konsantrasyonla yakından ilgilidir.

Kokular Duygularımızı Nasıl Etkiler

Aromaterapi inhalatörü nedir?

Uçucu yağların içerdiği şifalı koku moleküllerini muhafaza edip ihtiyaç duyulduğunda koklanmasını sağlayan küçük plastik bir tüptür. Cebe kolaylıkla sığabilecek boyutta olduğundan her yere taşıyabilir, dilediğinizde kapağını açarak sadece siz kullanabilirsiniz.

Aromaterapi inhalatörleri enerji verici, konsantrasyon, bulantı, uyku, sinüs, bağışıklığın desteklenmesi gibi pek çok şekilde kullanılabilir.

 

Sinüs inhalatörü

Sinüs tıkanıklığı, nefes almayı, kimi zaman uyumayı bile zorlaştırarak hayatımızı olumsuz etkileyebiliyor. Gözlerin arka bölümünde ağrı, burun akıntısı ve öksürükle seyreden bir dizi rahatsızlğı da beraberinde getiriyor. Terra sinüs inhalatörü sadece sinüs problemleri yanı sıra şifalı içeriğiyle daha pek çok fayda sağlar.

İçerisinde bulunan okaliptüs ve çay ağacı yağları burun kanallarını açarak mukusun dağılmasına yardımcı olur.

 

Baş ağrısı inhalatörü

Günümüzde en yaygın sağlık problemlerinden biri olan baş ağrısı pek çok nedenden kaynaklanabiliyor. Ancak hemen elimizin altında bulunan ağrı kesiciler pek masum sayılmazlar. Lavanta ve nane gibi uçucu yağlar, semptomları değil, problemin temelini ortadan kaldırdığı için ağrı kesicilere karşı doğal bir alternatiftir. Ayrıca karaciğer ve böbreklere de zarar vermez.

 

Bulantı inhalatörü

Fiziksel ya da psikolojik kökenli olabilen bulantı bazen en güzel anlarımızı kabusa çevirebiliyor. Neyseki uçucu yağlar yine imdadımıza yetişiyor. Nane, portakal ve lavanta yağları araba tutması, hazımsızlık, kusma gibi problemlerde semptomların azalmasına yardımcı oluyor.

İnhalatör için instagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: https://www.instagram.com/terradogalyasam/

Bir önceki içeriğimize https://www.terradogalyasam.com/blog/icerik/joy-aroma-terapi-karisim-yagi bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Etiketler: koku mekanizması
Mart 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR