Çakralar ve Aromaterapi

Çakralar ve aromaterapi

‘Evrende var olan her şey bir enerjidir.’ A. Einstein.

Bitkiler güneşten aldıkları ışık enerjisini / yaşam gücünü moleküllerinde tutarlar. Evrensel yaşam enerjisi olan ‘Prana’, ‘Chi' ve ‘Nadi’ ismindeki binlerce enerji kanalından akar ve çakralar üzerinde yoğunlaşır. Aromatik bitkilerden elde edilen uçucu yağların bilinen en yüksek titreşime sahip doğal maddeler olduğu Tainio teknolojisiyle ortaya çıkarılmıştır. 

 

UÇUCU YAĞLAR

 

Uçucu yağlar fiziksel, duygusal, doğal ve ruhsal olmak üzere 4 farklı boyutta bütünsel olarak evrenle bağlantı kurmamıza yardım eder. Bir uçucu yağ Fiziksel boyutuyla antifungal, antienflamatuar, antibakteriyel, yara iyileştirici gibi niteliklere sahiptir. Uçucu yağların aromaları burun yoluyla alındıktan sonra sinir hücreleri vasıtasıyla Limbik sistemde işlenir. Beynin duygularımızı etkileyen bölümlerini uyararak serotonin, endorfin gibi hormonların salgılanmasını sağlar. Doğal yönüyle uçucu yağlar, güneş enerjisini bitkiler aracılığıyla hissetmemizi sağlar. Koku, bilinçaltını etkileyen tek duyumuzdur. Uçucu yağların aromaları görünmese de bilinçaltına mesaj gönderir. Binlerce yıldır spiritüel seromonilerde başta akgünlük olmak üzere tütsülerin kullanılma nedeni budur.

Milyonlarca molekülden oluşan bedenimizin frekansı fiziksel ve duygusal stres gibi olumsuzluklar nedeniyle düşebilir. Çakraların titreşimiyle uyumlu olan uçucu yağları kullanmak blokajların açılmasına yardımcı olur. Saf uçucu yağlarla masaj, buhurdan, banyo, direk koklama gibi yöntemler uygularak enerjimizi yükseltebiliriz. 

Bitkilerden elde edilen uçucu yağlar frekansı yüksek kokulu maddelerdir. Gül uçucu yağı 320 Mhz olarak ölçülmüştür. Sevgiyi, saflığı, sadeliği, Bir olmayı, beden-zihin-ruh bütünlüğünü simgeler. Uçucu yağların farklı frekansları farklı boyutlarda etki sağlar;

  1. Düşük frekanslı yağlar – fiziksel değişim
  2. Orta frekanslı yağlar – duygusal değişim
  3. Yüksek frekanslı yağlar – ruhani gelişim ve farkındalık

 

Gül: 320 MHz
Altın Otu: 181 MHz
Günlük/Buhur: 147 MHz
Lavanta: 118 MHz
Solucan otu: 105 MHz
Sarı papatya: 105 MHz
Melisa: 102 MHz
Ardıç: 98 MHz
Turunçgiller: 91 MHz
Melek otu: 85 MHz
Nane: 78 MHz
Fesleğen: 52 MHz

 

ÇAKRA YAĞLARI

 

Bir bitkinin morfolojik yapısı ile insanın enerji düzeyi arasında tutarlı bir bağlantı vardır. Bitkiler kökleri sayesinde toprağa bağlayarak sağlam bir şekilde ayakta kalır. Tohumlar yoluyla bilgiler aktarılır. Meyveler, neslin devamını sağlarken, gövde ve yapraklar dış dünya ile olan bağlantıyı kurar. Odun ve reçine ise köklerden gökyüzüne doğru bağlantıyı ve yaraları kapatmayı sağlar.

 

Muladhara/Kök çakra ile uyumlu olan yağlar

 

Başta bitkilerin köklerinden elde edilen Vetiver, Zencefil, Melekotu olmak üzere Mür, Paçuli, Sedir gibi uçucu yağlardır. Topraklanmayı ve kendini gerçekleştirmeyi destekler. 

 

Svadhisthana/Sakral çakra ile uyumlu olan yağlar

 

Başta tohumdan elde edilen Kakule, Kişniş, Rezene, Ardıç, Muskat olmak üzere Portakal, Ylang ylang gibi afrodizyak nitelikli uçucu yağlardır. Yaratıcılılık, üreme, neşe ve coşku gibi temel duygusal ihtiyaçlarımızı karşılamaya yardım eder.

 

Manipura/Solar pleksus çakra ile uyumlu olan yağlar

 

Başta bitkilerin meyvelerinden elde edilen Bergamot, Limon, Ardıç, Greyfurt olmak üzere Nane, Biberiye gibi özgüven sağlayan ve negatif duygulara karşı güçlendiren uçucu yağlardır. Korkulardan sıyrılmaya ve bireysel gücümüzü kullanarak kurban psikolojisinden çıkmaya yardımcı olur.

 

Anahata/Kalp çakra ile uyumlu olan yağlar

 

Başta çiçeklerden elde edilen Gül, Yasemin, Lavanta, Itır olmak üzere Melissa, Palmarosa, Bergamot gibi uçucu yağlardır. Koşulsuz sevgi, merhamet ve bereketi paylaşabilme potansiyelimizi artırmaya yardım eder.

 

Vişuddha/Boğaz çakra ile uyumlu olan yağlar

 

 

Başta bitkilerin gövde ve yapraklarından elde edilen Nane, Adaçayı, Okaliptus, Tea tree, Defne olmak üzere Papatya, Itır gibi yatıştırıcı nitelikteki uçucu yağlardır. Kendimizi dürüstçe ifade ederek dış dünya ile sağlıklı bir iletişim kurmaya yardım eder.

 

Agya/Üçüncü Göz çakra ile uyumlu olan yağlar

 

Başta bitkilerin odunsu bölümünden elde edilen Sedir, Sandal, Palo Santo, Gül Ağacı olmak üzere Adaçayı, Biberiye, Lavanta gibi ruhsal olanı algılayabilmeye ve yüksek bilincimizle bağlantı kurmaya yardımcı olan uçucu yağlardır. Ulu bir ağaç gibi bilge olabilmeye ve görünenin ardındaki hakikatı anlamaya yardımcı olur.

 

Sahassara/Taç çakra ile uyumlu olan yağlar

 

Başta bitkilerin reçinesinden elde edilen Akgünlük, Elemi, Mür olmak üzere Sedir, Lavanta, Sandal gibi ruh, zihin, beden dengesini sağlamaya yardımcı olan uçucu yağlardır. Ruhsal aydınlamamız için gereken yüksek farkındalığa erişmemize yardımcı olur. 

Uçucu yağlar, cilde direk sürülmemelidir. Bir sabit yağ ile seyreltilerek, buhurdanda ya da direkt şişeden koklayarak kullanılabilir. Uçucu ve sabit yağ çeşitlerimizi www.terradogalyasam.com adresinden inceleyip sipariş verebilirsiniz.

Çakralarla ilgili detaylı bilgi edinmek için Çakralar yazısını okuyabilirsiniz.


Bir önceki içeriğimizi https://www.terradogalyasam.com/blog/icerik/paculi-nedir-faydalari-nelerdir linkinden okuyabilirsiniz.

Etiketler: Çakralar ve aromaterapi
Temmuz 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR